ביטוח לאומי
מה הם דמי הביטוח הלאומי
המוסד לביטוח לאומי גובה מכל תושב דמי ביטוח לאומי מרגע הגיעם לגיל שמונה עשרה.
דמי הביטוח מחושבים בהתאם להכנסה ולמעמד של המשלם ובכך מזכים את המשלמים בקצבאות וזכויות שונות במידת הצורך.
ישנן אוכלוסיות חלשות יותר ופגיעות יותר מאחרות, אוכלוסיות אלה פטורות מתשלום דמי ביטוח לאומי.

אילו זכויות מקנה המוסד לביטוח הלאומי
המוסד לביטוח הלאומי מעניק לתושב המשלם דמי ביטוח לאומי זכויות מסוימות בהתאם למצבו. ישנן מגוון אוכלוסיות הנזקקות לזכויות כאלה ואחרות והמוסד לביטוח לאומי מקנה לאותן אוכלוסיות את הזכויות שלהן בהתאם לצרכים שלהן.
בין האוכלוסיות בעלות הזכויות ניתן למצוא את אוכלוסיית הגיל השלישי, אוכלוסיית אנשים עם צרכים מיוחדים, אוכלוסיית הנשים, אוכלוסיית המשפחות העצמאיות, אוכלוסיית יתומים ועוד. יש לבדוק התאמה לאוכלוסייה ולתנאי קבלת הזכויות.
מה הן אפשרות הפנייה למוסד לביטוח לאומי
המוסד לביטוח לאומי אינו משלם קצבאות ומעניק זכויות באופן אוטומטי ויש לעדכן את הפרטים ולדרוש את הקצבה או הסיוע על ידי פנייה למוסד לביטוח לאומי. על מנת להגיש את הפנייה למוסד לביטוח לאומי יש למצוא את הסעיף בביטוח לאומי אשר מאשר את הזכאות ומאפשר להגיש בקשה לקצבה או סיוע בצורה אחרת מלבד תשלום. ישנן סוגי פניות שונות כגון- פנייה בנושא קבלת דמי לידה, פנייה לתגמול על ימי מילואים, פנייהלקבלת דמי אבטלה, פנייה לקבלת קצבת נכות כללית ועוד.
כל אדם שמעוניין בקבלת קצבה או סיוע נדרש להגיש תביעה לביטוח לאומי, על פי הסעיף שמזכה אותו בכך. הפניות יכולות להיות עבור קבלת דמי אבטלה, קצבת נכות כללית, דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה, דמי לידה ליולדת, פנייה עבור קבלת קצבת שירותים מיוחדים, תגמולי מילואים ועוד. כל פניה דורשת אישורים שונים ואורכת משך זמן שונה, בהתאם לרמת המורכבות שלה.
איך מתבצעת פנייה למוסד לביטוח לאומי
כאשר מדובר בנושא פשוט יחסית וכל הניירת נמצאת בצורה מסודרת וברורה ניתנת האפשרות על ידי המוסד לביטוח לאומי להגיש את הפניה באופן מקוון או באופן פרונטלי.
אם ניקח לדוגמא פניה עבור קבלת דמי לידה, אם היולדת מביאה את כל הניירת הרלוונטית ואת אישור הלידה היא יכולה להגיש אותה ישירות בסניף הביטוח הלאומי המטפל בה או דרך הרשת ללא הגעה לסניף.
כאשר מדובר בנושאים מורכבים יותר או בפניות שדורשות הגשת אישורים או הגעה לוועדות רפואיות יש להגיע לסניף הביטוח הלאומי על מנת להגיש את הבקשה ולעיתים מדובר ביותר מפגישה אחת. לעיתים יש צורך במילוי טפסים נוספים וקבלת אישורים וחוות דעת של גורמים רפואיים מקצועיים דבר שלא מתאפשר לבצע באופן מקוון.
מיצוי זכויות רפואיות מהמוסד לביטוח לאומי
לפני שהמוסד לביטוח לאומי מאשר זכויות רפואיות או קצבה הוא רשאי, ואכן עושה זאת בחלק מהמקרים, להזמין את אתכם להתייצב בפני וועדה רפואית. המטרה של אותה וועדה רפואית היא למצוא התאמה בין הנתונים שהוגשו לבין האדם שהגיש אותם שנוכח בוועדה ועל ידי כך לקבוע אחוזי נכות. הוועדה עצמה היא קצרה וממצה אך על מנת שתקבלו מענה הולם לפנייתכם עליכם להגיש את הפניה בצורה מסודרת וברורה. ככל שהבקשה תהיה יותר מפורטת, תמולא לפי ההוראות של המוסד לביטוח לאומי ותכיל את כל המסמכים הנדרשים, כך הוועדה תהיה קצרה יותר ויגדלו הסיכויים לקבל את הזכויות הרפואיות המגיעות לכם.
חברי הוועדה מקבלים את הניירת ואת דבר הפניה ועוברים עליה ביחד עם האדם בשלב הראשון , כאשר בשלב השני עובר האדם שמגיש את הבקשה בדיקה רפואית על ידי רופא מטעם הביטוח הלאומי. בהתאם לניירת שהוגשה על ידכם ולתוצאות הבדיקה הרפואית יוחלט על אחוזי נכות והזכויות הרפואיות המגיעות לכם. את התשובה לא מקבלים בוועדה עצמה אלא תוך מספר שבועות בדואר ובדואר האלקטרוני או באזור האישי של האתר של המוסד לביטוח לאומי וניתן לערער עליה עד שישים יום מקבלתה.